9 EYLÜL - Minikler eğlenerek hareket edip sağlıklı beslenecekler. | Sağlıklı Beslenelim

9 EYLÜL - Minikler eğlenerek hareket edip sağlıklı beslenecekler.


Çocukların fiziksel aktivite ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim projesi 16-17 Mart'ta 2 bin öğrenci ile buluşacak
GIDA, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek veren, eğitim faaliyetlerinde bulunan Pınar Enstitüsü, "Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim" eğitim programı ile çocuklara küçük yaşta beslenme ve sağlıklı yaşam bilinci kazandırmayı amaçlıyor. Projenin ilk bölümü 17-18 Kasım 2016'da "Eğitimcinin Eğitimi Etkinliği" ile pilot bölge uygulamalarıyla başlatıldı. 19 bağımsız anaokulunda, 12 hafta süren program ile yaklaşık bin çocuğa ulaşıldı. İkinci dönem uygulamaları ise, 21 bağımsız anaokulunda uygulanmak üzere 16-17 Mart tarihlerinde başlatılacak.İkinci dönem uygulamalarının tamamlanmasıyla 40 okulda 2 binden fazla öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.

SAĞLIKLI TOPLUM İÇİN
Eğitim programının tamamlanmasıyla bahar döneminde okullarda çocuklara yönelik dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bir hikaye kitabı da dağıtılacak. Proje, İzmir'de faaliyet gösteren 66 bağımsız anaokulunda 11 bin 300 öğrenciye bu  kitap aracılığıyla ulaşılmış olacak.
Projenin lansman toplantısı önceki gün Karşıyaka Atakent Aysel Salih Baysak Anaokulu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Sağlıklı toplumlar, sağlıklı yetişmiş çocuklarla mümkün. Erken yaşlarda kazanılacak sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıkları, yaşam boyu sürüyor. Bu nedenle Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim projesini hayata geçirdik" dedi.İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'de çocuklara yönelik proje nedeniyle Pınar Enstitüsü'ne ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin danışmanlığı Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sn. Sedef Nehir El ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Sn. Sibel Sönmez tarafından yürütülüyor.

Tüm Haberler